Despre noi – Orientare pedagogică


Copilăria timpurie reprezintă perioada în care se pun bazele încrederii, a stimei de sine și a modelului comportamental. Felul în care interacționăm cu copiii poate avea un rol decisiv în dezvoltarea pe termen lung a acestora. 

Ca și orientare pedagogică, mediul și activitățile din grădinița Happy Hearts îmbină pedagogia tradițională, grădinița noastră fiind autorizata de Ministerul Educatiei, cu elemente ale pedagogiilor alternative Reggio Emilia și Montessori, asigurând oportunitatea dezvoltării armonioase a copiilor din punct de vedere fizic, emoțional, social și cognitiv. 

Mediul de lucru pregătit pentru copii este conceput ca cei mici să fie inspirați să învețe din experiențele practice, creând un spațiu primitor, cald, ordonat, care stimulează curiozitatea, învatarea si incurajeaza interactiunea. 

Atmosfera calmă, ordinea, materialele și elementele naturale trezesc interesul copilului, iar structura mediului încurajează relațiile, comunicarea, colaborarea și explorarea prin joc. Materialele sunt aranjate astfel încât să antreneze creativitatea, gândirea și abilitățile de rezolvare a problemelor.

Echipa


În procesul evolutiv al copilului, pe lângă pedagogia aplicată, o parte deosebit de importantă este reprezentată de persoanele care ajung să fie angrenate în parcursul educațional și social al copilului. 

Dacă am putea să ne definim scurt: echipa Happy Hearts este un colectiv tânăr, plin de viață, divergent dar unit prin valori comune și de dorința de a își aduce aportul în ampla etapă de dezvoltare a copiilor. Educatoarele noastre sunt dedicate în a promova independența, angajarea celor mici în activitățile zilnice, exprimarea nevoilor emoționale și facilitarea interacțiunilor sociale între colegi, în special când acest parcurs poate întâmpina mici obstacole pentru unii dintre ei. 

Din dorința de a susține evoluția profesională a personalului nostru, încercăm să participăm în cât mai multe conferințe și workshopuri în educația timpurie, atât pentru a culege informații prețioase, dar și pentru a putea împărtăși bucuria de învățare împreună.